habergri.com
habergri.com

2021 Skoda Octavia ile 2017 Skoda Octavia Neler Farklı?

0

Geçtiğimiz günlerde, Skoda’nın merakla beklenen yeni modeli 2020 Skoda Octavia tanıtıldı. 1996 yılından bu zamana kadar dört nesil yaşayan otomobile Octavia IV adını da verebiliriz. Ancak dikkat etmelisiniz ki bu jenerasyonla aileye katılan plug-in hibrit modelinden dolayı kafanız biraz karışabilir. Bugün Sizlere 2020 Skoda Octavia ile 2017 Skoda Octavia arasında ne fark var onlardan bahsetmek istiyoruz.

2021 Skoda Octavia İle 2017 Skoda Octavia Farkları

Elektrik desteği ile çalışan 2021 Skoda Octavia diğer modelinden ne kadar farklı? Yeni Golf 8 de ki gibi sade değişimler mi var? Bu soruları cevaplamak için aşağıda iki modelin fotoğraflarını yan yana getirdik.

Aracın Boyutları

Karşılaştırmamıza öncelikle boyutlarla başlayalım. 2021 Octavia liftback gövde tipinde 19 Combi paketinde, 22 mm uzayarak 4689 mm daha uzamıştır. Genişliği de 2017 Skoda Octavia dan farklı olarak 15 mm artmıştır. Bagaj hacimlerinde de farklılık olan Octavia’nın yeni modelinde bagaj boyutu 600 den 640 litreye ulaşmıştır.

Peki bu durum göze nasıl yansımıştır? Liftback versiyon yerini aldığı modele göre daha şık bir duruşa sahiptir. Skoda, Scala ve Supeb’deki dizayn elementlerini başarılı bir şekilde yeni Octavia ya yansıtmıştır.

Farlar

2021 Skoda Octavia’nın arkasında ise 2017 Skoda Octavia ya göre bagaja kadar uzanan LED stoplar yer almaktadır. Tüm yeni Octavia gruplarında ön ve arka aydınlatma grubuna standart olarak LED stop eklenmiştir. İsteğe göre tercih edeceğiniz matrix LED ön farların yeni Octavia da üst paketlerde dinamik sinyal lambaları da gelmektedir. Bu arada, bagaj kapağında artık markanın adı logodan ziyade yazıyla işlenmiştir.

İç Mekan

İç mekanda devrim yapılmış desek yeridir. İki kollu direksiyon simidi ile dikkat çeken 2021 Skoda Octavia da opsiyonel olarak üç kollu direksiyon da satın alınabilecek. Boyutları 2017 Skoda Octavia modeline göre 8.25 ile 10 arasında değişen multimedya ekranının altında entegre edilen bir touch slider yani düğme barı bulunmaktadır. Aynı zamanda 10.25 dijital gösterge paneline sahip olan araba oldukça dikkat çekici.

Yenilenen konsol tasarımı da yüzer ekranın altında kabin genelinde kontrast oluşturan bir bölümde dikkat çekiyor. Havalandırma çıkışının bulunduğu kısımda ise merkezi konsol, vites konsolu ile birleşiyor. Eski modelde kapı paneli üzerindeki tutma kolunda olan ayna ayar düğmesi ise yeni modelde cam kumandaların önüne alınmıştır.

2021 Skoda Octavia Motor Gücü

2021 Skoda Octavia’nın motor gücü de oldukça yeni. 204 bg’lik plug-in hibrit Octavia iV, 130 bg’lik doğal gazlı 1.5 G-Tec, 3 benzinli, 3 de dizel seçenekleri ile kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunmaktadır. Tahmini olarak 2021 Skoda Octavia’nın satışlarına 2021 ilkbaharında başlanacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.