habergri.com
habergri.com

Tesla Cybertruck Devrim Yaratan Görünümü ile Görenleri Şaşırtıyor

0

Otomobil ve teknoloji dünyasının önemli firmalarından Tesla Cybertruck ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sadece işlevselliği ile değil, görünümü ile de sıra dışı bir kamyonet olan bu yeni makine çok ses getireceğe benziyor. 

Görünümü ile oldukça sıra dışı bir araç olan Cybertruck, oldukça işlevsel bir kamyonet olarak tanıtılmaktadır. Kasım 2019’da tanıtılan makine, otomobil uzmanları tarafından da işlevine uygun bulundu. 

TechCrunch Tesla Cybertruck İncelemesi

TechCrunch tarafından yapılan detaylı incelemeye göre tek parça tasarım yani unibody tasarım modeli kullanılan bu yeni kamyonet modeli, metal bir iskelet üzerine hazırlanmıştır. Pikap kamyonetlerden farklı olan bu özeliği ile taşıdığı motoru destekleme imkanı sunuyor. Ayrıca fiziksel darbe ve baskıları emme özelliği taşıyan metal çerçeve sayesinde çok daha sağlam bir makine ortaya çıkarılmıştır. 

1 – Paslanma Çelik Gövde

Outside dergisi tarafından yapılan incelemeye göre paslanmaz çelik monokok çerçeve sayesinde aracın gövdesi hafifletilmiştir. Dört çeker özellikli olan bu araç aynı zamanda en yüksek 6 bin 35o gram çekme kapasitesine sahiptir. Yük taşıma aracı olarak da kullanılabilecek olan Cybertruck 1.580 kg ağırlığında yük taşıyabilmektedir. 

2 – Dört Çeker Kamyonet

Cybertruck dört tekerden çekişli tasarımı ile hem çok hafif hem de çok kolay bir şekilde hızlanabilmektedir. 100 km/h hıza ulaşması için gereken süre yalnızca 2,9 saniye iken, Tesla imzalı bu yeni aracın yol tutuşu da oldukça iyidir. 

3 – Batarya Gücü

Elektrikli otomobil modelleri arasında yeni bir soluk yaratacak olan elektrikli kamyonet , 450 kg ağırlığında bir bataryaya sahiptir. 

https://youtu.be/6Q3uaepRCl4

4 – Cam Kalitesi

Çelik kaplama yapılmış olan gövdesi ile Tesla kamyonet zırhlı pencerelere de sahiptir. Tanıtımı sırasında camların çatlaması ile dünya gündemine oturan Cybertruck cam geliştirme çalışmaları ise hala büyük bir hızla devam etmektedir. 

5 – Menzil Opsiyonları ile Geliyor

Otomobil dünyası için büyük bir değişim olan bu tasarıma 3 farklı menzil opsiyonu eşlik ediyor. 400 km, 480 km ve 800 km menzilli üç farklı özellikle üç farklı fiyat seçeneği ile üretime başlayan bu özel ürün oldukça güvenlikli bir yapıya sahip olması ile dikkat çekiyor. 

6 – Tesla Cybertruck Fiyatı

Cybertruck fiyatı hesaplanırken 3 farklı menzil seçeneğine dikkat edilmektedir. 400 km menzilli başlangıç seviyesi Cybertruck 39900 dolar ile alıcısına kavuşacak iken; 480 km menzilli versiyonu 49900 dolardan alıcısını bulacaktır. Son olarak 800 km menzil seçeneği ile satışa sunulacak olan en gelişmiş Tesla Cybertruck modeli 69900 dolara satılacaktır. 

7 – Tesla Cybertruck Ne Zaman Satılacak

Tanıtım sırasında yaşanan cam kırılma talihsizliği, bu yeni model kamyonetin yeniden mercek altına alınmasına neden oldu. Hem güvenlik hem de tasarım özellikleri üzerinde geliştirme yapılması planlanan Tesla Cybertruck 2021 yılının sonuna kadar montaj hattından başarılı geçmesi durumunda 2022 yılında da satışa sunulacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.