habergri.com
habergri.com

Volkswagen Crozz Elektrikli SUV Modeli Tanıtıldı

0

Yeni nesil otomobil sektöründe elektrikli ve otonom araçların modern çağa ayak uydurarak üretildiğini biliyoruz. Volkswagen firmasının, elektrikli SUV modeli olarak 2020 tarihinde satışa sunacağı Crozz modeli otomobil fuarlarında sergilenmeye başladı. Frankfurt Motor Show furarında geçtiğimiz günlerde sergilenen Crozz, gelecek yıl satışa sunulacak olan ilk tam elektrikli araç özelliği taşıyacağını biliyoruz.

Volkswagen Crozz Tasarımı Sizi Şaşırtacak

Volkswagen modellerinde daha önce görmediğimiz bir görünüme sahip olan bu araç, 4 kapılı tam elektrikli SUV modeli olarak piyasaya sürülecektir. Özelliklerinin arasında CleanAir adı verilen, araç içerisindeki hava miktarını ve kalitesini ölçmeye yarayan sensörler bulunmaktadır ve bu sayede ekranda araç içerisindeki hava miktarını, temizlik oranını ve ısısı gösteriliyor.

Volkswagen Crozz SUV Tam Bir Uzun Yol Aracı

Volkswagen Crozz SUV model aracı, uzun yolculuklar için ideal bir otomobil olarak üretilecek ve 500 kilometre yolculuğa kadar dayanabilen gelişmiş ve yüksek performansa sahip elektrikli motora ve pillerine sahip olacaktır. Saatteki hızı maksimum 180 km hıza ulaşabilecek ve güvenlik özellikleri ile kullanıcılarına konforlu ve güvenli yolculuk sağlayabilecektir.

Hızlı Şarj ile Beklemek Yok

Hızlı şarj edilebilir bu elektrikli otomobilin alıcıları şimdiden heyecanla beklemektedir. Piyasa değeri oldukça makul fiyatlarda olacağı tahmin edilmektedir. Yılda 100 bin adet üretime gireceği duyurulan Volksvagen Crozz I.D model otomobilin 4 çeker itiş ve çekiş sistemine sahip olduğu da belirtilmektedir.

Fiyatı Cep Yakmayacak

Elektrikli model otomobiller arasında ülkemiz satışlarına sunulabilecek en ucuz otomobil olacağı düşünülen Crozz modelinin 2021 yılında piyasaya sürüldüğünde fiyatının belirlenmesi merakla beklenmektedir.

Otonom Sürüş

Otonom özelliği taşıyacak olan akıllı otomobiller arasında en göze çarpan bu otomobil ile elektrikli araçlar arasında ismini en duyuracak olan ve satış piyasasını tavana çıkartmayı hedefleyen Alman markası Volkswagen, araç özellikleriyle de müşterilerini şaşırtacak ve SUV model bu otomobili ile rekor kıracak gibi görünüyor. 

Volkswagen Crozz Teknik Özellikler

Sade ve estetik görünüme sahip iç görünümüyle şık bir dekorasyon sergileyen Volkswagen tasarımcıları oldukça başarılı bir iç görünüm dizayn etmiş görünüyor. Eski nesil otomobillerde bulunan ayrı göğüs panelinden ziyade daha düz ve tek parça görünüme sahip bir göğüs tasarımı sergilemişler. Yuvarlak direksiyon yerine elips görünüme sahip bir direksiyon ile ilgi çekici bir direksiyon dizaynı göstermişler. Otomobil ortasında bulunan vites ve benzeri bölümler kaldırılarak daha geniş ve şık teknoloji görünümü sergilenmiş denilebilir. Değişebilen araç içi led ışık sistemiyle de farklı bir tasarıma imza atmışlar.

Ön kapıların normal açıldığını ve arka kapıların sürgülü olduğunu görebiliyoruz. Bu sayede daha geniş bir iç hacme sahip olan Crozz modelinin, daha kullanışlı ve elektrikli açılabilir kapılara sahip olduğunu görebiliyoruz. Geniş lastik ve jant kapasitesiyle daha konforlu ve yol tutuşu iyi sağlanabilen bu otomobilin sahibi olmak isteyen birçok kişi olacaktır.

Alışılmış SUV modellerinin güçlü motorları sayesinde ön tamponlarında birçok hava girişi görmeniz mümkün olabiliyordu. Fakat, yakıtsız otomobillerin motorlarında ısınma probleminin pek yaşanmaması sebebiyle Volkswagen Crozz modelinin ön tamponunda ve kaputunda bu tarz hava girişlerinin büyüklüğünü pek görmemiz mümkün olmayabilir. Teknolojinin gelişmesiyle estetik görünümünde geliştiğini bu otomobil sayesinde görebiliyoruz. Led far ve logo amblemi ile farklı ve sade bir tasarımla karşımıza çıkan Corzz Suv modelinin tasarımı oldukça ilgi çekici görünmektedir.

Şık tasarıma sahip olan bu elektrikli ve otonom teknolojileri taşıyan tam elektrikli otomobil 2020 yılında satışa sunulmaya hazır görünüyor. Arka kasa yapısı Bmw x6 modelini andırıyor diyebiliriz. Fakat Passat model farları ile daha şık bir görünüm kazandırılmış.

Led far sistemiyle ve arka tampon yapısı ile oldukça sade ve şık görünüm kazandırılmış. Geniş taban lastik yapısı ve kameralı yan ayna ve arka camın üzerinde bulunan arka görüş kamerasıyla çeşitli özelliklere sahip bu elektrikli otomobilin sahibi olmak için pekte uzun bir süre kalmadı diyebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.