habergri.com
habergri.com

Windows 10 Hızlandırma Yöntemleri

0

Günümüzde sıklıkla kullanılan Windows 10 işletim sisteminin en kötü yanı şüphesiz yavaş olmasıdır. Bazı nedenlerden dolayı yavaşlayan Windows 10’unuzu hızlandırmak istemez misiniz? Eğer isterim diyorsanız, bugün sizlere Windows 10 Hızlandırma Yöntemleri konusunda bilgi vereceğiz. Okumaya devam edin. Bilgisayarınızı hızlandırmak için bazı ayarları yapmalı ve gereksiz uygulamaları kapatmalısınız. Bunun için öncelikle başlangıçta açılan gereksiz programları kapatalım.

Windows 10 Hızlandırma Aşamaları

Windows 10 un Başlangıç Uygulamalarını Kapatarak Açılışı Hızlandırın!

Bu işlem için öncelikle CTRL+ALT+Delete tuş kombinasyonunu uygulayın ve görev yöneticisini başlatın. Ardından aşağıdaki fotoğraftaki gibi başlangıç sekmesi var. O sekme altında bulunan gereksiz tüm uygulamaları devre dışı bırakalım bu sayede de açılış hızınız %60 oranında hızlanacaktır.

Windows 10 un Görünüm Kalitesini Düşürün

Öncelikle Bilgisayarım > Sağ tık + özellikler yaparak aşağıda yer alan panele ulaşın. Ardından ise ok işareti ile gösterdiğim kısıma girerek gelişmiş sekmesinde yer alan performans ayarlarına girin. En iyi performans için ayarla kısmına tıklayarak bilgisayarın hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Windows 10 da Disteki Gereksiz Kalıntıları Silin

Diskte bulunan çöp ve kalıntıları silerek ön bellekte yer açınca bilgisayardaki performans artacaktır. Bundan ötürü Yerel Disk C disketine sağ tıklayarak özellikler kısmına gidin.  Karşınıza çıkan kısımda disk temizle diyerek gereksiz dosyalardan kurtulun.

Windows 10 da Gereksiz Programları Kaldırın

Evet saçma gelebilir ama bazı programları hiç çalıştırmasanız bile arka planda çalışmaya devam edecektir. Buna inanmıyorsanız eğer en basitinden uzaktan erişim programı teamviewer uygulamasını indirin ve bir kez çalıştırın. Daha sonra ise programı kapatın ve açılışta devre dışı yapın. Bilgisayarı kapatıp açtığınızda ya da yeniden başlattığınızda arka planda RAM ve CPU kullandığına şahit olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: En İyi Kripto Para Borsası

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.