habergri.com
habergri.com

Google Asistan İle Çocuklar Ebeveynlerine Daha Yakın Olacak!

0

Son zamanlarda hayatımıza giren Sesli Asistanlar her alanda hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor, geçen her gün yeni özellikler ile kullanıcıların kalbini feth eden ve kendi aralarında yarışan asistanlardan birisi olan Google Asistan çocuklar için güzel bir özelliğe kavuşuyor.

Çocuklar ebeveynlerinden uzakta olsalar bile onların seslerinden masallar dinlemeye devam edecekler, Google yeni çıkartacağı bu özelliğe “My Storytime” ismini vermiş durumda.

Google Asistan Hem Çocukların Hem Ebeveynlerin Yüzünü Güldürecek

Sesli Asistanlar kategorisinde oldukça dişli bir konumda bulunan Google Asistan, her geçen gün olduğu gibi bu gün de kendine yeni bir özellik katıyor. En yetenekli Asistanlar arasına giren Google asistan hem çocukların hem ebeveynlerin yüzünü güldürecek şekilde özellikler ile donatılıyor.

Yeni gelecek olan “My Storytime” özelliği ile çocuklar Ebeveynlerinden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar onların sesinden masallar dinlemeye devam edebilecek, bu özellik ile masal dinlemeyi seven çocuklar son derece mutlu bir hale gelecek.

Google My Storytime İçin Yayınlanmış Ufak Bir Tanıtım Videosu

Nerede Olurlarsa Olsunlar Her An Yanlarında Gibi


“My Storytime” adındaki bu özellik ile hikâye anlatan ebeveynlerinin seslerini istedikleri zaman kayıt altına alabilecek olan çocuklar arşivlenen bu sesleri daha sonra ebeveynleri yokken de dinleyebilecekler. Özellikle askeri görevde olan ya da işi gereği evinden uzak kalmak zorunda olan ebeveynlerin aktif ve sık sık kullanacağı bu özellik ile çocuklarının hep yanında olacaklar.

Elbet ki bu hikâyeler sadece yakınındayken kayıt edilmiyor, bunun için özel bir site açan Google ebeveynlerin uzaktan kayıtlar alarak çocuklarına gönderebilmeyi sağlıyor. Ebeveynler masalların başına kendilerini tanımlayan özel mesajlar da ekleyebiliyor, bu sayede çocuk ve ebeveyn arasında bulunan bağ kopmamış oluyor.

Zihinsel ve Duygusal Gelişimlerine Büyük Katkılar Sağlanması Hedefleniyor


Küçük yaşlarda olan çocukların zihinsel ve duygusal gelişiminde katkısı olacağını düşünen Google, bu özellik ile boşanmış çiftlerin çocuklarının yanında olmasını, masallar ile vakit geçirmesini hedefliyor.

“Mutlu Aileler” sloganı ile çıkan bu özellik maalesef şu an için ülkemizde kullanılmıyor, Google Nest cihazlarının ülkemizde aktif olarak kullanılmaya başlamasının ardından bu özellik ile sorunsuz bir şekilde çocuklara masallar anlatılabilecek.

Şirketin daha önceden yaptığı lansmanlara bakılırsa Nest cihazının satışta olmadığı ülkeler için, telefonda bulunan Google asistan sayesinde bazı özellikleri kullanıma açmaları söz konusu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.